Wegenwerken gemeente Borsbeek

adminNieuws

werken gemeente borsbeek

Opgelet: wegenwerken in Borsbeek

Het is zover, vanaf 11 juni starten de werken aan de Schanslaan. In de eerste fase wordt het kruispunt met de L. Hendrickxlei VOLLEDIG afgesloten. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk, fietsen worden omgeleid. De verbindingsweg tussen Boechout en Borsbeek zal dus onderbroken zijn. Meer info kan je vinden op deze site.

De activiteiten worden verdeeld in 3 verschillende fasen en zullen iets meer dan 1 jaar duren.

De oorspronkelijk aanleiding van dit vernieuwingsproject is het ontbreken van deftige fietspaden en de onaangepaste snelheid van veel automobilisten.

Met de aanpassingen die zullen gebeuren wil het lokaal bestuur Borsbeek veiliger verkeer voor elke weggebruiker waarborgen.

Er zal tegelijkertijd worden gebruikgemaakt van de werken om een deel van de nutsvoorzieningen die onder de grond in de Schanslaan liggen te optimaliseren.

Verder worden de rioleringen ontdubbeld. Dit houdt in dat het regenwater en het afvalwater van elkaar worden gescheiden. Het onmiddellijke gevolg hiervan is een vereenvoudiging van het zuiveringsproces.

Omleiding vanaf 11 juni (fase 1)

Tijdens deze fase zal het kruispunt van de Schanslaan met de L. Hendrickxlei volledig worden afgesloten. De Schanslaan zal worden afgezet tot aan de Vlasput. Er is geen doorgaand verkeer mogelijk van en naar Boechout.

Gemotoriseerd verkeer

In beide richtingen zal er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk zijn. Tijdens deze periode zal het niet mogelijk zijn om via de L. Hendrickxlei toegang te hebben tot de Schanslaan. Plaatselijk verkeer zal via de Herentalsebaan toegang hebben tot de Schanslaan.
Om de ingang tot de sportfaciliteiten in de Verlengde Schanslaan te garanderen zal de Heilige Geestweg in orde worden gebracht voor plaatselijk verkeer met tijdelijke verkeerslichten.

Bekijk hier de map voor wegomleiding voor gemotoriseerd verkeer

Fietsers en voetgangers

Ook fietsers zullen tijdens deze periode enkel via een omleiding hun traject kunnen verder zetten. Voetgangers kunnen naar alle waarschijnlijkheid door maar de ondergrond zal ook voor hen niet ideaal zijn.

Bekijk hier de map voor wegomleiding voor fietsers

Bus 243 van De Lijn

Tijdens deze periode zal de schoolbuslijn 243 van Broechem naar Kontich niet meer via Borsbeek komen. De buslijn zal vanaf Wommelgem Sint-Damiaanstraat de Vremdsesteenweg nemen om zo via Vremde over de route van buslijn 51 Sint-GabriΓ«l aan te doen en verder naar Hove en Kontich te rijden.