Tips tegen grijs haar

adminNieuws

tips grijs haar

Hoe ouder u wordt, hoe lager de productie van het pigment melanine in uw haar af. De afwezigheid van deze melanine veroorzaakt wit haar. Wilt u uw grijze of witte haren liever wat verbergen? Dan geven we u hieronder enkele tips!

Highlights in grijs haar

Zolang uw haar voor minder dan een kwart uit grijze haren bestaat, kunt u ze vakkundig verbergen met highlights. Er is dan geen volledige kleuring nodig. Dat heeft minder onderhoud nodig en ziet er natuurlijker uit.

Uiteraard is het wel belangrijk dat u dit door een professional laat doen.

Volledige kleuring

Wilt u uw grijze haren toch volledig wegwerken? Dan kunt u kiezen voor een permanente kleuring of een semi-permanente behandeling. Deze laatste is iets vriendelijker voor uw haar en blijft tot ongeveer 10 Γ  12 wasbeurten zitten. Een permanente kleuring blijft daarentegen langer zichtbaar en is agressiever voor uw lokken.

Draag de grijze lokken met trots

Een andere strategie is natuurlijk het omarmen van uw griwjze haren.

Draag ze in volle glorie! Maar verzorg uw haar wel goed.

Een conditioner met arganolie is bijvoorbeeld ideaal, want naarmate u ouder wordt, maakt uw haar minder natuurlijke oliΓ«n aan en kan het er soms droog uitzien.

Een man kan makkelijk wegkomen met grijs haar, maar ook bij de vrouwen is het tegenwoordig een trend. Alles kan, alles mag.

Meer tips nodig voor grijs haar?

Spring gerust eens binnen in ons kapsalon of neem contact op voor een afspraak bij uw favoriete kapper in Borsbeek.

Tot snel!

Groetjes,

Team R-style