Uw haarkleur langer behouden? Dat doet u zo!

adminNieuws

haarkleur langer behouden

Als u ooit uw haar heeft gekleurd of heeft laten kleuren, dan kent u de ellende: het lang mooi houden van uw kleur lijkt onmogelijk. Zeker in de zomer verkleuren uw lokken sneller. Dat is jammer. Dankzij onze tips kunt u uw haarkleur langer behouden, ook tijdens de zonnige zomerdagen.

Tips om uw haarkleur langer te behouden

Heeft u na enkele weken na uw laatste bezoek aan de kapper alweer de behoefte om een nieuwe afspraak te maken? Dan is de kans groot dat u uw geverfd haar slecht heeft verzorgd. Op deze manier houdt u uw haren gezond en verzorgd tussen de verfbeurten door.

 1. Houd rekening met hoe uw haar verandert

Na een kappersbezoek zit uw haar natuurlijk perfect. De kleur is goed, het glanst mooi en het voelt heerlijk aan. Na enkele weken neemt de glans echter af en begint de kleur wat vager te worden.

U krijgt met andere woorden het gevoel dat uw kappersbeurt voor niets is geweest.

Dat is lastig gevoel. Zoiets kunt u vermijden door uw haar de volgende keer bijvoorbeeld wat donkerder of net lichter te laten zetten. Dan is het minder erg als het na enkele weken vervaagt.

2. Gebruik de juiste producten

Het gebruiken van de juiste producten is ook essentieel als u uw nieuwe haarkleur zo lang mogelijk wil behouden.

Ga voor producten zonder sulfaten en siliconen, want deze drogen uw haar uit en beschadigen het enorm.

Als uw haar droog en beschadigd is, houdt de kleuring ook minder lang vast dan wanneer het goed gehydrateerd is. Een kwalitatief hoogstaand haarmasker is dus geen overbodige luxe.

3. Was uw haar niet te vaak

Misschien weet u dit wel, maar hoe vaker u uw haren wast, hoe sneller de kleur als sneeuw voor de zon verdwijnt.

Hoe frequent u uw haar moet wassen, is volledig afhankelijk van uw levensstijl en uw haartype. Maar u kunt het wel trainen.

Idealiter wast u uw haar een tot drie keer per week.

Het probleem met vaak wassen is namelijk dat uw haar “lui” wordt en de neiging om zichzelf te verzorgen met natuurlijk oliën verliest.

4. Mijd overbodige hitte

Gebrek aan hittebescherming is al helemaal funest voor uw haarkleur. Als u vaak stijl- of krultangen gebruikt, zal uw kleur vanzelf snel verdwijnen. Als u per se hitte moet gebruiken voor uw haar, zorg er dan voor dat u de juiste beschermende producten gebruikt.

Meer tips nodig om uw haarkleur te behouden?

Spring gerust binnen of maak een afspraak bij uw favoriete kapper.

Tot snel!

Team R-style